buat duit dengan buku di amazon
|

Jana Pendapatan dengan Buku Low Content di Amazon

Jana Pendapatan dengan Buku Low Content di Amazon | Pernahkah anda mencari cara untuk menjana pendapatan tanpa perlu menghabiskan banyak masa membina produk anda atau mencipta sistem atau website yang boleh menjual setiap hari?

Jika ya, maka anda perlu membaca artikel ini hingga habis kerana saya akan mendedahkan salah satu cara mudah untuk  Jana pendapatan dengan salah satu platform online terbesar iaitu Amazon.

Saya akan menerangkan tentang potensi menjual buku low content iaitu seperti buku berikut:
• Journal
• Calendar
• Buku Mewarna
• Planner
• Buku Lakaran
• Buku Gubahan
• Notepad
• Buku Tracker
• Buku Log

Dan hampir semua jenis buku yang melibatkan kandungan yang sangat sedikit atau tiada kandungan.

Dengan buku low content anda boleh mencipta isi kandungan yang boleh dipakai berulangkali atau hanya membuat sedikit perubatan.

 

Kelebihan Jana Pendapatan dengan buku low content

buat duit dengan buku low content di amazon

1. Penerbitan kandungan rendah tidak mengambil masa yang lama. Anda boleh menambah inventori anda di amazon menggunakan template anda sebelum ni atau mengupah orang lain untuk membuatnya.

2. Ia tidak memerlukan pengalaman di dalam bidang penulisan, penerbitan buku atau lain-lain. Anda boleh gunakan template sedia ada di Canva, creative fabrica dan lain-lain aplikasi yang disertakan dengan hak penggunaan komersial dan menjualnya sebagai milik anda.

3. Ia tidak memerlukan modal yang besar untuk bermula.  Malah, anda boleh memulakannya secara percuma jika anda reka cipta sendri buku low content anda dari Canva, power point dan sebagainya. Pendaftaran untuk akaun Amazon KDP juga adalah percuma. Klik link ini dan daftar sekarang.

4. Jika anda ada modal, anda boleh mengupah seseorang yang lebih pakar untuk menghasilkan buku low content untuk anda dan kemudian jual di Amazon. Mudah bukan semuanya menjadi autopilot.

Secara ringkas, penerbitan buku low content tidak memerlukan kepakaran yang tinggi dan anda boleh bermula secepat mungkin.

 

Case Study

Berikut adalah contoh-contoh buku low content yang dijual di Amazon. Klik “Look Inside” supaya anda boleh melihat isi kandungan buku tersebut:

Tajuk: One Minute Gratitude Journal
URL: https://www.amazon.com/dp/1523242701
Anggaran Hasil Bulanan: $4, 217.36

Tajuk: Meal Planner: Track & Plan Your Meal
URL: https://www.amazon.com/dp/1974561798
Anggaran Hasil Bulanan: $2,828.10

Kredit:  www.lowcontentpublishing.com

Berdasarkan contoh diatas, buku low content tidak memerlukan kandungan yang kompleks dan mempunyai potensi pelanggan yang menguntungkan. Apa yang penting adalah cover buku yang unik dan menarik.

 

cara Mula Jana pendapatan dengan Amazon KDP

 

jana pendapatan dengan buku low content di amazon

 

1. Buat buku yang mengandungi 100-150 mukasurat. Anda boleh menjumpai di Canva, creative fabrica, bookbolt Dan lain-lain. Pastikan ia disertakan dengan hak label peribadi supaya anda boleh membuat penjenamaan semula sebagai milik anda dan menjualnya di Amazon mengikut harga yang anda tetapkan.

Saya tidak mengesyorkan anda menerbitkan buku yang lebih tebal daripada 150 mukasurat kerana ia menyukarkan pelanggan anda untuk menulis dengan baik di bahagian tengah buku kerana Amazon pada masa ini tidak menawarkan buku menggunakan ring.

2. Anda harus menyasarkan untuk menerbitkan sekurang-kurangnya 25-50 buku kandungan low content dalam masa 30 hari. Jika ini terlalu banyak untuk anda lakukan dengan betul, anda boleh menetapkan matlamat anda sendiri. Konsisten Dan rajin adalah kunci adalah kunci kejayaan.

3. Cipta muka hadapan buku yang cantik dan menarik perhatian sasaran niche anda.
Memuat naik journal berbaris ringkas ialah cara terbaik untuk memulakannya, tetapi jika anda benar-benar mahu meningkatkan pendapatan, anda dinasihatkan untuk mengupah pakar untuk menghasilkan muka depan yang unik, cantik dan menonjol.

4. Tulis kata kunci anda di muka hadapan buku yang anda terbitkan, contoh seperti, guru, jururawat Dan lain-lain. Kerana ia akan menarik trafik yang betul sekaligus menarik potensi pembeli yang tepat.

6. Setelah anda membuat beberapa jualan, kenal pasti buku terlaris anda dan fokus untuk mencipta lebih banyak daripada niche tersebut. Bina jenama buku low content anda untuk niche tersebut dan mula memaksimumkan pendapatan anda.

 

Cara untuk Meningkatkan pendapatan di Amazon

 

1. Mencari niche market yang panas dan ramai pengikut

Ini adalah langkah yang paling penting untu anda buat duit dengan buku low content. Awak harus fokus kepada peminat tegar niche anda kerana mereka mudah untuk membeli apa sahaja yang berkenaan dengan minat dan hobi mereka.

 

2. Mencipta muka depan yang unik dan menarik

Ia tidak semestinya cantik namun fokus kepada apa yang peminat niche itu mahukan.

 

3. Membina Jenama

Anda hendaklah membina jenama di dalam niche buku low content terlaris anda. sekeliling anda
buku kandungan rendah terlaris. Dengan cara ini, anda bukan sahaja boleh menjual lebih banyak produk, malah perniagaan anda boleh lebih berkembang dan  memaksimumkan pendapatan anda dengan mempromosikan produk lain yang berkaitan.

 

4. Eksperimen dengan kandungan yang berbeza

Anda boleh mulakan template yang paling mudah seperti garis lurus namun setelah anda semakin mahir anda boleh cuba menjual buku dengan kandungan yang berbeza yang memberi kelainan kepada buku anda. Jika buku anda lebih menyerlah maka lebih mudah untuk anda memaksimumkan pendapatan anda dan meminimumkan masa dalam penghasilan buku yang banyak. Kualiti melebihi kuantiti. Anda disyorkan untuk melebihkan masa dalam proses penyelidikan niche dan buku low content mendapat sambutan hangat.

 

Kesimpulan

 

Penerbitan buku low content adalah salah satu cara paling mudah untuk menjana pendapatan online. Namun ia perlu dimulakan dengan tekun dan rajin bagi meningkatkan inventori buku anda di Amazon.

Anda boleh bermula dengan fokus menghasilkan 100 journal, buku nota dan planner supaya anda fokus kepada niche yang lebih besar dan kemudian mengkaji dan mendalami sub-niche yang lain sambil mengukuhkan perniagaan buku low content anda.

Akhir sekali, pastikan anda meluangkan masa membuat kajian niche dan kata kunci yang menguntungkan yang akan anda gunakan dalam bahagian penerangan dan penyenaraian buku di Amazon.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *