5 Panduan Memilih Produk Kuruskan Badan

Sekarang ni terdapat pelbagai resepi Dan menu baru Yang lazat seperti ayam gunting, pisang goreng cheese, kek2 Yang sedap Dan macam-macam lagilah.
Bukan sekadar makanan tapi minuman pun sama
Foodtruck dan cafe hipster tumbuh macam cendawan lepas hujan.
 

Memang seronok tetapi kebanyakan makanan ini sangat tinggi lemak dan gula. Ini menyebabkan ramai rakyat malaysia sejak kebelakangan ini mempunyai masalah kegemukan atau naik berat badan.
Seiringan dengan itu banyak produk kuruskan badan Yang keluar dipasaran.
Tidak Salah untuk menggunakan produk kuruskan badan tapi pastikan ia selamat Dan berkesan.
 
Di sini, saya kongsikan 5 panduan untuk memilih ubat atau produk kuruskan badan supaya anda tidak tersalah langkah. Pilih produk Yang selamat Dan semulajadi untuk mengelakkan risiko untuk menghadapi masalah dari segi kesihatan.
 

5 tips pilih produk kuruskan badan

 

 

1. Testimoni 


Pastikan produk kurus yang anda pilih mempunyai banyak testimoni Yang dipercayai. Google dan cari review Dan testimoni tentang produk kuruskan badan itu untuk memastikan keberkesanannya.
Pastikan juga testimoni Berjaya lebih banyak dari komplen ye. Jika positif maka tidak salah untuk anda mencuba produk kurus tersebut.
 

2. Kandungan produk

 
Pastikan produk kurus yang anda pilih semulajadi tanya penjual dan buat kajian mengenai produk kuruskan badan tersebut.
Ini kerana dikhuatiri produk kurus itu mengandungi bahan merbahaya yang boleh memberikan kesan sampingan yang tidak baik untuk tubuh anda walaupun mampu menguruskan badan anda dengan cepat.
 

3. Kelulusan Badan Berkanun

 
Lambakan produk kuruskan badan di pasaran ada kebaikan dan keburukan. Kebaikan pengguna mempunyai banyak pilihan dan boleh memilih yang  terbaik tetapi penguna perlu berhati- hati dalam memilih produk yang selamat kerana sekarang terlampau banyak produk rebranding Yang pengeluar sendiri tidak pasti kandungan produk kurus mereka
Pastikan produk kurus itu mendapat kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia.


4. Lebih 5 tahun berada di pasaran.

 
Seeloknya pilih produk kurus Yang sudah berada di pasaran lebih 5 tahun.
Produk kurus tersebut mungkin betul-betul berkesan dan selamat kerana ia sudah berasa lama di pasaran.
Kerana terdapat produk kurus yang telah diarahkan untuk diberhentikan pengeluaran disebabkan masalah tertentu.
Untuk anda mengetahui produk kurus tersebut berkesan atau tidak, anda perlu beri masa badan anda sekurang-kurangnya selama 3 bulan untuk konsisten dengan produk kurus tersebut. Jangan cuba 1 botol atau 1 kotak kemudian terus anda kata produk tersebut tidak berkesan. Sedangkan badan kita perlukan masa untuk membiasakan dengan produk kurus tersebut.
 

5. Latar belakang syarikat

 
Buat kajian tentang syarikat pengeluar produk kuruskan badan tersebut dan pastikan syarikat mementingkan kualiti dan keselamatan.
Mempunyai pakar dalam bidangnya seperti saintis dan pegawai perubatan dan kelulusan dari badan-badan kesihatan.
 
Namun produk atau ubat kurus bukanlah alat utama yang membantu anda untuk turunkan berat badan namun ia dapat membantu memudahkan Dan mempercepatkan proses penurunan berat badan. Ingat 80% permakanan Dan 20% Senaman.
 
Diharapkan perkongsian ini dapat memberi manfaat kepada anda dan boleh share dengan kawan dan keluarga ye.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *