3 Punca Susah Nak Kurus

3 Punca Susah Nak Kurus

Anda sudah penat berusaha tetapi masih tidak kurus pasti ia menyebabkan anda kecewa. Mari saya kongsikan 3 punca mengapa susah nak kurus walaupun telah mencuba pelbagai cara. Anda perlu pengetahui punca sebenar mengapa susah kurus bagi memastikan program diet anda berkesan. Dibawah adalah 3 punca susah kurus untuk maklumat anda:

1. Tidak Sarapan : Bila anda harungi pagi tanpa sarapan, ia akan buat anda berasa lebih lapar di waktu tengahari dan makan lebih banyak. 

2. Lewat Makan : Sebab ia akan naikkan suhu badan, tahap gula yang akan menyukarkan anda untuk bakar lemak yang tersimpan. Cuba makan paling lewat 3 jam sebelum tidur. 
 

3. Jumlah Kalori yang di Bakar :Berapa cepat anda bakar lemak bergantung pada tahap pembakaran kalori anda. Metabolisma yang tinggi adalah punca anda akan cepat kurus. Otot yang cukup akan bakar lebih kalori dari anda yang kurang otot.


Diharapkan perkongsian ringkas ini dapat memberi manfaat kepada anda dan membantu anda dalam proses menguruskan badan.

Similar Posts

0 Comments

  1. Wasalam
    Terima kasih kerana berminat 😊
    Encik boleh hubungi saya Di 0129066408 atau tinggalkan nombor Telefon untuk saya hubungi anda. Saya akan ajar Cara makan dan bimbing hingga berjaya kuruskan.

  2. Wasalam
    Terima kasih kerana berminat 😊
    Puan boleh hubungi saya di 0129066408 atau tinggalkan nombor Telefon untuk saya hubungi. Saya akan ajar Cara makan dan bimbing hingga berjaya kuruskan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *