Tools

Di dalam kategori ini saya akan kongsikan senarai website dan tools yang membantu saya dalam menjana pendapatan online:

Website bagi menghasilkan design grafik yang menarik

Canva

Dilancarkan pada tahun 2013, Canva adalah website yang menawarkan penerbitan hasil grafik di dalam talian dengan misi untuk memberikan kuasa kepada semua orang di dunia untuk menghasilkan grafik atau apa sahajaย  dan menerbitkan di mana sahaja.

Bukan sahaja menyediakan pelbagai imej, gambar dan grafik secara percuma dan berbayar malah ia juga memberi peluang kepada anda untukmenjual hasil grafik anda. Canva sangat membantu saya dalam mencari dan menghasilkan gambar dan grafik yang menarik bagi artikel saya.

Link: https://www.canva.com/

Creative Fabrica

Creative Fabrica adalah website tempat untuk membeli karya grafik yang menarik untuk blog anda atau apa sahaja. Anda boleh mengolah grafik yang dibeli mengikut keperluan anda samada untuk blog anda atau untuk dicetak dibaju atau buku dan lain-lain.

Ia dapat menjimatkan masa anda untuk menghasilkan design yang menarik atau mencari designer. Terdapat pelbagai design yang menarik dengan harga yang berpatutan.

Website: https://www.creativefabrica.com/

Website untuk menyimpan, membeli dan menjual emas:

KAB Gold

KAB Goldynamics Sdn. Bhd. (dahulunya dikenali sebagai Goldynamics Marketing Resources Sdn. Bhd) ditubuhkan pada 27 Julai 2017 dengan suatu visi dan misi yang sangat besar buat seluruh rakyat Malaysia. Syarikat ini diterajui oleh tokoh kewangan antarabangsa, Datuk Dr Mohd Daud Bakar sebagai Pengerusi dan Ustazย Khairul Anuar Basriย sebagai CEO.

Para pelanggan KAB Gold bukan sahaja boleh membeli emas dan perak fizikal secara patuh Syariah di KAB Gold sebagai aset pelaburan mereka malah KAB Gold juga menyediakan platform untuk pelanggannya menjalan aktiviti perniagaan.

Jika berminat untuk mendaftar terus secara percuma di https://kabgold.my/introducer/KAB4086

Untuk maklumat lanjut boleh baca artikel tentang cara mudah menyimpan dan melabur emas.

E-Book panduan untuk berniaga

Shopee

Berminat untuk memulakan perniagaan di shopee anda boleh mendapakan ebook ini.

Shopify

Berminat untuk memulakan perniagaan di shopify anda boleh mendapakan ebook ini.

 

Semua tools yang senaraikan dalam artikel ini telah saya gunakan. Saya harap ia dapat membantu anda juga!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *