fbpx

Beauty

Home • Category: Beauty

Apa itu Kolagen dan Manfaatnya kepada Kulit.

Kolagen merupakan salah satu protein yang terdapat pada tubuh kita. Kolagen bertindak seperti “gam” yang mengikat tubuh anda dan ia ditemui dalam otot, tulang, tendon dan paling banyak dalam kulit. Kolagen dikenali...

Apa itu Jeragat dan Jenis-Jenisnya

Jeragat adalah sejenis penyakit kulit yang tidak berbahaya tapi mampu menjejaskan penampilan seseorang kerana terdapat tompok-tompok hitam dimuka. Sekaligus membuatkan seseorang itu hilang keyakinan diri. Jeragat sukar untuk...

Vitamin C Semulajadi yang Terbaik dan Berteknologi Tinggi

Vitamin C adalah vitamin yang larut dalam air dan mempunyai pelbagai fungsi kepada tubuh, dengan fungsi utama sebagai antioksida yang baik. Ia amat pnting bagi menggalakkan kesihatan gigi, gusi tulang dan secara umumnya, semua...

Hormon Tidak Stabil Punca Jerawat dan Jeragat

Setiap wanita ingin kelihatan cantik, tapi ada sesetengah wanita yang telah mencuba pelbagai jenis produk tapi masalah kulit mereka masih tidak dapat di atasi!!!  Apa Itu Hormon ?   Hormon ialah sejenis bahan kimia yang...

3 Petua Semulajadi Hilangkan Jeragat dengan Berkesan

  Jeragat biasanya menyerang wanita dewasa lewat 30an dan remaja. Hormon yang tidak stabil adalah punca utama jeragat kerana ia menyebabkan minyak dalam kulit menghasilkan secara lebihan. Jeragat boleh dirawat dengan...

7 Tips Pilih Produk Jeragat yang Berkesan dan Selamat

Terdapat pelbagai produk merawat jeragat Di pasaran. Lebih2 lagi sekarang ni. Lambakan produk Kecantikan Yang menjanjikan pelbagai kelebihan termasuk Menghilangkan jeragat. Sebagai pengguna Kita hendaklah memilih produk yang...

3 Petua Tradisional untuk Hilangkan Parut Jerawat

Jerawat adalah Salah satu radang kulit dan antara punca tekanan pada manusia tau!!   Bayangkan kalau esok Raya pastu nak selfie pun tak semangat sebab ade jerawat kat muka. Tak best kan. Tapi jangan risau jom Fadz kongsikan 3...

2 Cara Berkesan Atasi Jerawat Batu dengan Pantas

  Jerawat adalah  musuh kepada kebanyakan manusia di dunia ini. Sebijik je jerawat tumbuh dimuka boleh menyebabkan stress macam baru fail paper exam.   Sebelum menerangkan 2 cara atasi jerawat batu yang berkesan mari kita fahami...

4 Langkah Hilangkan Jeragat dengan Cepat dan Selamat

Jom Hilangkan Jeragat dengan Cepat dan Mudah Puan-puan ada masalah jeragat? Pelbagai produk dah digunakan tapi tiada kesan bukan itu sahaja beribu ringgit habis untuk facial Dan laser treatment tapi jeragat muncul semula.. Petua...

5 Punca Utama Mengapa Jeragat Sukar Hilang

Secara azalinya memang jeragat sukar hilang berbanding jerawat namun yang menyebabkan bertambah sukar untuk menghilangkan jeragat adalah kerana kita tidak tahu punca sukar untuk menghilangkan jeragat. Fadz kongsikan 5 punca...

6 Punca Utama Pembentukan Jeragat Di Muka Anda

Banyak sebab terjadinya jeragat di muka kita. Tapi Fadz akan kupas 6 sebab utama berlakunya jeragat di wajah kita. Masalah Jeragat tidak boleh di pandang remeh sebab kesannya boleh menyebabkan tompok-tompok pigmentasi di muka...

Loading